WERKGELUK

Een kwart van alle werkenden is ongelukkig op zijn werk. De oorzaak hiervan is heel divers. Voorbeelden zijn missen van uitdaging, conflicten, niet gewaardeerd worden, te hoge werkdruk.

Als op een bepaald moment je werk je geen plezier meer oplevert maar alleen energie kost ga je nadenken over je werk maar zelf bedenken wat je wil of hoe je het aan moet pakken is vaak moeilijk. Je hoofd wordt een wirwar van gedachtes en vaak belemmerende overtuigingen. Soms zie je zelf door jouw belemmerende overtuigingen de mogelijkheden niet meer, maar alleen de bezwaren. Dit is vaak de oorzaak dat iemand blijft hangen in een baan zonder werkvreugde.

Ik begrijp dat het eenvoudiger klinkt dan het is. Je kan niet zomaar je baan opzeggen en gewoon gaan doen wat je wil, want je hebt vaak ook verplichtingen (woning, gezin etc. ) die betaald moeten worden.

Maar het is nooit zwart/wit.

Als loopbaancoach kijk is samen met jou naar de mogelijkheden die er wel zijn.

Waar zit de ruimte om dingen te veranderen? Welke stappen kan je wel zetten zodat je werk weer plezier oplevert?

Soms kunnen kleine veranderingen of met een ander perspectief naar dingen kijken al erg helpen.

Als er wel mogelijkheden zijn om te veranderen van baan, onderzoeken we samen wat je dan echt wil, waar je ’s morgens vroeg je bed voor uit wil komen.

Als je iets doet wat je graag doet hoef je nooit echt te werken!

WANNEER LOOPBAANCOACHING

 • Je bent of wilt opzoek naar een andere baan maar je weet niet wat je wil of wat bij je past?
 • Je vraagt  jezelf af hoe je je huidige werk vol gaat houden tot de AOW-leeftijd?
 • Je wil  graag voor jezelf beginnen maar je hebt nog heel veel twijfels?
 • Je bent niet gelukkig op je werk, door stress, conflicten of je mist uitdaging maar je weet niet hoe je het aan moet pakken?
 • Je bent de balans tussen werk en privé kwijt?
 • Je loopt steeds de promotie mis en je vraagt je af hoe dit kan?
 • Je solliciteert veel maar je wordt nooit aangenomen en je begrijpt niet waarom?

Is het antwoord voor jou JA op een van deze vragen?

Dan kan ik als loopbaancoach je helpen bij jouw vraag.

WELK RESULTAAT LEVERT HET OP?

Afhankelijk van je vraag weet je na het traject:

 • Waar je passie ligt, welke baan echt bij je past
 • Hoe je “problemen” op je werk kunt aanpakken zodat je weer werkvreugde krijgt
 • Waarom promoties aan je neus voorbij gaan of waarom je nooit aangenomen wordt na een sollicitatiegesprek
 • Hoe je beter balans kunt houden tussen werk en prive
 • Wat je kwaliteiten zijn
 • Wat je kunt doen als je wel bij je werkgever wil blijven maar je huidige functie je te veel energie kost
 • Hoe je weer gelukkig wordt in je werk
 • Wat je nu eigenlijk echt wil en wat je kunt doen om dat te bereiken

 

HOE?

We beginnen met al je gedachtes, wensen, overtuigingen, gemaakte keuzes te kaderen. Dit geeft inzicht in je gedrag en patronen. Waarom wil je iets anders, waarom heb je ooit bepaalde keuzes hebt gemaakt, waarom gaan dingen niet zoals gewenst, welke gedachten zitten je in de weg etc.
Ik hou je een “spiegel“ voor zodat je bepaalde zaken en jezelf vanuit een ander perspectief gaat zien. Dit kan soms confronterend zijn maar het is heel verhelderend.

Daarna gaan we door middel van gesprekken, oefeningen en huiswerkopdrachten ontdekken wat je wil, waar je passie ligt, waar je goed in bent, maar ook hoe je zaken op je werk aan kunt pakken, op kunt lossen of hoe je er anders mee om kunt gaan.

Ik werk met diverse methodieken en mijn “tool box” is goed gevuld zodat ik ieder traject op maat kan aanbieden. We doen wat past bij jou en wat voor jou werkt. Ik werk alleen met testen als je dit zelf graag wil of als het je verder kan helpen in je proces.

Een loopbaantraject bestaat uit ongeveer 4 tot 8 gesprekken, dit is afhankelijk van je vraag. Soms zijn 1 of 2 gesprekken al voldoende om verder te kunnen.

Een loopbaangesprek duurt 1 à 1,5 uur. De investering in je toekomst met meer werkgeluk is 89,00 euro per uur incl. Btw.

Vergoedingsmogelijkheden

De meeste werkgevers hebben (jaarlijks) budget voor persoonlijke ontwikkeling, opleiding of verzuimpreventie. Je zou bij je werkgever kunnen informeren of hij bereid is je ontwikkeltraject te betalen.

Kosten voor coaching en loopbaanbegeleiding zijn boven een bedrag van 250 euro volledig belasting aftrekbaar, mits het traject aan een aantal voorwaarden voldoet. Voor de exacte voorwaarden verwijs ik je naar de site van de belastingdienst of je belastingadviseur.

BENIEUWD OF IK JE KAN HELPEN BIJ JOUW LOOPBAANVRAAG?

Maak dan hier een afspraak voor een gratis orientatie gesprek!

De cirkel van de gedachte

Als ik blijf kijken zoals ik altijd heb gekeken
Blijf ik denken zoals ik altijd heb
                   gedacht

Als ik blijf denken zoals ik altijd heb gedacht
Blijf ik geloven zoals ik altijd
                  heb geloofd

Als ik blijf geloven zoals ik altijd heb geloofd
Blijf ik doen zoals ik altijd heb
                  gedaan

Als ik blijf doen zoals ik altijd heb gedaan
Blijft me overkomen wat me
                  altijd overkomt

Talent en Tijd

Er zijn 2 perspectieven als het gaat om tijd.

In het eerste perspectief is de tijd een heuse last, de tijd gaat te snel (je hebt stress) of net te traag (je verveelt je) In beide gevallen ben je jezelf voortdurend bewust van de tijd.

In het tweede perspectief is dat niet zo en loop je helemaal samen met de tijd. Dit laatste perspectief is wanneer je iets doet waar je goed in bent,dan ga je helemaal op in een activiteit. Pas na de activiteit kijk je weer naar de klok en ben je verbaasd over hoe laat het is. De tijd is gevlogen.

Met je talent bezig zijn doet iets met je tijdsbesef. Als je doet waar je goed in bent, lijkt het allemaal vanzelf te gaan. Je wordt immers gestuurd door je intuïtieve vermogen dat eigen is aan talent.

Als je doet waar je goed in bent geeft dit je energie.  Als je iets doet waar je niet goed in bent, kost het je energie.

Daarom is het belangrijk te kiezen voor je talent.

Passie is de plaats in het hart waar talenten en dromen elkaar ontmoeten.

 

Ervaringen van anderen

"Ik wilde graag mezelf beter leren kennen en een richting vinden inzake een nieuwe baan. Na 3 gesprekken wist ik mijn unieke kenmerken en welke richting ik een nieuwe baan moet zoeken. Ik ben klaar om te gaan solliciteren. Ik vond het erg goed en fijn om op professioneel vlak en onafhankelijk te kunnen spreken en aanmoediging en bevestiging te ervaren op lastige punten gedurende de gesprekken. Anny heeft een fijne warme aanpak. "