Coaching voor agrarische ondernemers

Er is veel onzekerheid m.b.t. de toekomst in de agrarische sector.

Daardoor zullen veel boeren moeten stoppen, zelf besluiten te stoppen of investeringen moeten gaan doen.

Stoppen met je bedrijf is voor veel boeren een erg moeilijk besluit en proces. Dit komt omdat boer worden niet een gekozen beroep is maar je dit meestal van huis uit wordt. Je wordt als boer geboren. Voor de meeste geldt de regel boer zijn is niet wat je doet maar wie je bent. Het is meer dan je werk, het is een manier van leven, dus veranderingen hebben ook privé een grote impact.

Het besluit om te stoppen of een andere richting in te slaan is extra moeilijk omdat het meestal niet aan slecht ondernemerschap ligt maar aan bv nieuwe wetgeving waar je niet meer aan kan of wil voldoen.

Dit geeft een gevoel van onmacht en frustratie. Veel boeren hebben geen idee wat ze anders zouden willen of kunnen doen. Hier hebben ze nooit echt over na hoeven denken. Hun visie lag altijd bij het bedrijf. Met loopbaancoaching kan ik met je onderzoeken wat de mogelijkheden zijn, waar je interesses liggen en wat je eventueel zou kunnen gaan doen. Inzicht krijgen in je mogelijkheden kan helpen om de onzekerheid over je toekomst wat weg te nemen en daarmee ook de stress die dit met zich meebrengt.

Met persoonlijke coaching kan ik je begeleiden in het proces hoe je om kan gaan met de situatie en hoe deze te accepteren.

Het voordeel om voor mij te kiezen als coach is dat ik zelf een boerendochter ben en ik al 24 jaar een agrarisch bedrijf heb samen met mijn man. Ik weet dus heel goed wat er speelt, ik spreek je taal, ken de termen die gebruikt worden, ken de erfbetreders die langskomen, ben op de hoogte van wetgevingen, Mijn inlevingsvermogen is dus enorm groot en dat geeft vertrouwen als je met iemand kan sparren die snapt waar je het over hebt. Verder heb ik een financiele achtergrond zodat ik ook cijfers begrijp en berekeningen kan maken.

Dit alles in combinatie met mijn vak als loopbaan en stresscoach maakt dat ik verwacht dat ik een waardevolle aanvulling kan zijn voor jou, je partner en de vraagstukken waar je mee zit.

Ik ben aangesloten bij Stiching keukentafel en Agrivaknet.

 

 

Herken je jezelf in bovenstaande tekst en wil je graag eens met iemand buiten je vaste erfbetreders, vriendenkring of familie dit bespreken? Iemand met een heldere blik, zonder mening, die echt luistert en samen met je onderzoekt wat je echt wil of bespreken wat de veranderingen persoonlijk met je doen en hoe je hier mee om kunt gaan.

Bel me, ik kom graag langs om een kop koffie met je te drinken. 0627889178