ZZP'ers / MKB'ers | Coach-Up

Zou mijn werk wel eens
wakker liggen van mij?

ZZP'ers / MKB'ers

Ik ben jarenlang zelfstandig ondernemer geweest in het MKB. Uit ervaring weet ik dat je als zelfstandig ondernemer veel ballen tegelijk in de lucht moet houden, je hebt een grote verantwoordelijkheid en stopt veel tijd en energie in je bedrijf. Uit eigen ervaring weet ik wat het is om te stoppen met je bedrijf, en na te denken over wat je dan gaat doen en hier richting aan te geven.

Als ondernemer krijg je ook te maken met diverse persoonlijke vraagstukken. Het kan heel verhelderend zijn om dit buiten je gezin, vriendenkring, familie met iemand te bespreken.

Iemand die met een heldere blik, zonder mening, samen met je onderzoekt wat je echt wil, wat je zou willen veranderen of waarom je hierop vastloopt. We gaan samen kijken hoe jij jouw vraag aan kunt pakken, op kunt lossen of inzichtelijk maken wat de mogelijkheden zijn.

Voorbeelden van vraagstukken waar je als ondernemer tegen aan kunt lopen en waarin ik je kan begeleiden zijn:

  • Hoe hou ik balans tussen werk en privé?
  • De werkdruk is te hoog, hoe kan ik dit veranderen?
  • Wil ik groeien met mijn bedrijf of niet?
  • Mijn bedrijf groeit, welke talenten en kwaliteiten moet ik ontwikkelen om dit aan te kunnen?
  • Ik moet stoppen wat nu?
  • Ik heb problemen met mijn personeel hoe ga ik daar mee om?
  • Wil ik dit altijd blijven doen? Zo niet, wat dan?
  • Hoe ga ik om met stress?
  • Hoe ga ik om met zakenrelaties en conflicten?

Mocht je behoefte hebben aan een klankbord, wil je ideeën ventileren of overleggen dan ben ik graag je sparringpartner.

Agrarisch ondernemers

Momenteel is er veel gaande qua wetgeving voor boeren. Daardoor zullen veel boeren moeten stoppen, zelf besluiten te stoppen of investeringen moeten gaan doen. Stoppen met hun bedrijf is voor veel boeren erg moeilijk omdat boer worden niet een gekozen beroep is maar je dit meestal van huis uit wordt. Voor de meeste geldt de regel boer zijn is niet wat je doet maar wie je bent. Het is meer dan je werk het is een manier van leven dus veranderingen hebben ook privé grote impact op de meeste gezinnen.

Het besluit om te stoppen of een andere richting in te slaan is extra moeilijk omdat het meestal niet aan slecht ondernemerschap ligt maar aan nieuwe wetgeving waaraan je niet kan voldoen. Dit geeft een gevoel van onmacht en frustratie. Veel boeren hebben geen idee wat ze wel zouden willen of kunnen doen. Hier hebben ze nooit echt over na hoeven denken. Hun visie lag altijd bij hun bedrijf.

Met loopbaancoaching kan ik met je onderzoeken wat de mogelijkheden zijn, waar je interesses liggen en wat je eventueel zou kunnen gaan doen. Inzicht krijgen in je mogelijkheden kan helpen om de onzekerheid over je toekomst wat weg te nemen.

Met persoonlijke coaching kan ik je begeleiden in het proces hoe je kan omgaan met de situatie en deze te accepteren.

Het voordeel om voor mij te kiezen als coach is dat ik zelf een boerendochter ben en getrouwd ben met een boer.  Ik weet dus heel goed wat er speelt, ik spreek de taal, ken de termen die je gebruikt en weet wat het is om agrariër te zijn. Mijn inlevingsvermogen is dus enorm groot en dat geeft vertrouwen omdat het fijn is om iemand tegenover je te hebben die snapt waar je het over hebt.