Loopbaanbegeleiding/coaching | Coach-Up

Choose a job you love, and you will
never have to work a day in your life.

Confucius

Loopbaanbegeleiding/coaching

  • Ben je ooit in een baan gerold zonder dat dit een bewuste keuze was? Vraag je je af, past dit werk wel bij mij? Waarom doe ik dit? Wil ik dit altijd blijven doen?
  • Ik ben op zoek naar een baan, maar weet niet wat bij me past of wat ik leuk vind.
  • Hoe wil ik me verder ontwikkelen in mijn loopbaan?
  • Ik ben niet gelukkig in mijn werk, hoe ga ik hiermee om? Wat kan ik doen? Wat wil ik?
  • Hoe vind ik beter balans tussen werk en privé?

Herken je jezelf in een van bovenstaande vragen? Of heb je een andere loopbaanvraag?

In een loopbaantraject kan ik je helpen deze vragen helder te krijgen. Je krijgt inzichten in je eigen kunnen en wensen “Wie ben ik, Wat kan ik en Wat wil ik” en vanuit daar kun je verder stappen ondernemen en keuzes maken.

Indien gewenst kan ik een analyse maken van een loopbaan, competenties, motivatie en geschikte beroepen.

Verder kan ik adviseren over gepaste sollicitatie en presentatiemethoden.

Ieder loopbaantraject is maatwerk. We kijken wat je nodig hebt, waar je behoefte aan hebt en daar gaan we mee aan de slag.

Loopbaanbegeleiding voor organisaties

In elke loopbaan ontstaat ooit de behoefte om de balans op te maken.

Dit kan o.a. zijn omdat

  • Uw organisatie in ontwikkeling is en daardoor andere eisen aan uw medewerkers stelt
  • Uw medewerker na enige jaren ervaring zich bezint over zijn volgende carrierestappen, hij wil doorgroeien maar weet niet welke vervolgfunctie bij hem past of welke competenties hij daarvoor moet ontwikkelen.
  • Uw medewerker is niet gelukkig in zijn functie maar wil niet weg bij uw organisatie. Welke mogelijkheden zijn er?

Deze vraagstukken kunnen aanleiding zijn om de match medewerker en functie tegen het licht te houden.

Het werk dient zo veel mogelijk aan te sluiten bij kennis, ervaring, capaciteiten, persoonlijkheid, leefomstandigheden en motivatie van uw werknemer.

Zowel de werknemer als uw organisatie worden er beter van als medewerkers motiverende functies bekleden waarin hun talenten optimaal tot zijn recht komen.

Als loopbaanprofessional kan ik u en uw medewerker in dit proces begeleiden.

Outplacement

Het grote verschil tussen outplacement en loopbaanbegeleiding is dat outplacement voortvloeit uit ontslag en het initiatief vaak van de werkgever komt. Bij loopbaanbegeleiding ligt de regie bij de werknemer waarbij het uitstippelen van de carrière centraal staat.  

Als je nog een baan hebt maar je je dreigt te worden ontslagen, dan kan outplacement een goede manier zijn om sneller een nieuwe baan te vinden. Bij outplacement word je geadviseerd en begeleid bij het vinden van een nieuwe betrekking of bij het opstarten als zelfstandige.

Loopbaan APK / Ontwikkeladvies 45+

Ben je 45 jaar of ouder, werk je op dit moment maar vraagt u zich wel eens af hoe uw huidige werk er over tien jaar uit zal zien? Kunt u uw huidige werk tot de aow-leeftijd volhouden? Bestaat het werk dan nog wel? Hoe kunt u werken leuk houden? Zou u misschien iets heel anders willen? Wat zijn dan de mogelijkheden? en welke stappen moet u dan nemen? Het ontwikkeladvies voor vijfenveertigplussers biedt de mogelijkheid om over dit soort vragen na te denken en een plan voor de toekomst te maken. Dankzij een subsidieregeling van het rijk is dit ontwikkeladvies voor iedere werkende van 45 jaar en ouder in 2019 GRATIS.

Een ontwikkeladvies bestaat uit 4 gesprekken waarin uw persoonlijke kwaliteiten , behoeften, vragen, zorgen en kansen centraal staan. Na het volgen van het ontwikkeltraject zult u meer zicht hebben op wat de toekomst voor u brengt en hoe u hier zelf invloed op kan hebben. U zult een beter beeld hebben van wat u wilt, kunt en wat de mogelijkheden zijn om te zorgen dat u met plezier werkend uw AOW leeftijd kan bereiken.

De aanvraag voor de subsidie wordt door mij gedaan en afgehandeld.

Wat is het verschil tussen een ontwikkeladvies en een loopbaanadvies?
Een ontwikkeladviestraject is preventief en dient bewustzijn te creeren over het toekomst perspectief van het huidige werk zodat je meer regie kan gaan nemen over de toekomst van je eigen loopbaan.

Een loopbaantraject wordt ingezet om actief vervolgstappen te gaan zetten in je loopbaan. Een loopbaantraject kan een vervolg zijn op een ontwikkeladviestraject

Benieuwd of het ontwikkeladviestraject iets voor jou is? Neem dan contact met me op.